Alpha

Välkommen till Alpha!

 

 

Vid sidan om de vardagliga frågorna – Hur ska jag klä mig? Vad ska jag äta? Vad ska jag se på tv? – så finns de större där: Vad är meningen med livet? Vad händer efter döden? Alpha är en grundkurs i kristen tro som hålls över hela världen, rakt igenom variationer av kyrkor och samfund. I 11 veckor lyfts frågor som ”Vem är Jesus och varför behövde han dö?”, ”Hur och varför ska jag be och läsa Bibeln?”, ”Hur ska jag göra det bästa med resten av mitt liv?” och ”Vad ska jag med kyrkan till?”.

Alpha består av tre delar: Mat, film utifrån dagens tema och sedan avslutningsvis samtal i smågrupper där alla åsikter och frågor är tillåtna (och där man förstås väljer själv om man vill prata eller inte).

 

Nästa Alpha startar onsdagen den 11 september kl 18:15-20.15. Kursen innefattar 11 tillfällen; onsdagar, samt en söndagen
Läs mer om alphakurser på Alpha Sverige >>

Har du redan gått en Alphakurs och är intresserad av att fortsätta att samtala om livets djupa frågor? Då finns det denna terminen en fortsättningskurs. Fortsättningskursen kommer vara samma tid som Alphan och ha liknande upplägg, men där samtalen kommer att utgå ifrån en bok. Anmäl dig då här nedanför och skriv ”fortsättningskurs” som svar på ”övrig info”.

 

Ett rymligt rum kring livets stora frågor, det är Alpha.
Kursen är kostnadsfri. Välkommen med! 

Ett rymligt rum kring livets stora frågor, det är Alpha.

Kursen är kostnadsfri. Välkommen med! Det är inte försent att anmäla sig än!